Su ısıtıcısı (hotel kettle) ve karşılama tepsisi (welcome tray) tercihlerinde özellikle aşağıdaki noktalara dikkat edilmesinde fayda bulunmaktadır:
- Su ısıtıcısı (kettle) 1L -1,2L olmalıdır. Daha düşük hacimlerde kaynayan suyun taşması kullanıcı güvenliği ve hijyen acısından sıkıntı yaratırken, daha yüksek hacimlerde gereksiz elektrik tüketimi ve su israfına neden olur.
- Su ısıtıcısının (kettle) çelik gövdeli ve gizli rezistanslı çelik taban olması hijyen açısından ve temizliği kolay yapılabileceği için önemlidir.
- Kulp, elden kaymayı önleyeceği için kapalı sistem olmalıdır.
- Kullanıcıların sürekli değişmesi nedeni ile su ısıtıcısının kapağı paslanmaz materyalden olmalıdır; böylece kullanıcı temasıyla oluşabilecek hijyen problemleri (gıda yağları, vücut kremleri vb. atıklar) için kapağın kolaylıkla temizlenme imkanı oluşmalıdır.
- Kettle altında kullanılacak karşılama tepsisi ahşap, cam, porselen ya da paslanmaz çelikten olmalıdır.
- Su kaynadıktan hemen sonra kettle otomatik olarak kapanabilmeli böylece aşırı buhar oluşması engellenmelidir.
- Kettle kablosu, sunum düzeni için kullanılacak karşılama tepsisinin altından kolaylıkla geçecek şekilde sabitlenmeli, ve böylece tozlanması engellenmelidir. Ayrıca elektrik güvenliği açısından gerekli uygun ortam mutlaka sağlanmalıdır.
- Sunum tepsisinde ürünlerin yerleştirildiği bölmelerin iç kesimleri mutlaka eğimli olmalı ve böylece zamanla biriken tozlar kolaylıkla silinebilmelidir. (Easy To Clean)